Dit zijn de aankondigingen van Xbox tijdens de Tokyo Games Show

Dorian de la Fosse | donderdag 26 Sep 2024, 14:36

Kijk en lees hier alles terug.

Xbox was ook dit jaar aanwezig op de Tokyo Games Show met een volle bak aan trailers en games. De showcase werd afgetrapt met een nieuwe trailer van de aankomende Konami game Metal Gear Solid Δ: Snake Eater (Δ spreek je uit als delta). In de trailer werd vooral de focus gelegd op de Virtuous Mission uit het begin van de game.

Wat we helaas nog niet weten is de releasedatum van de remake van deze geliefde game. Konami houdt de lippen op elkaar, maar ze verzekeren ons dat de game ergens in 2024 uit moet komen.

Wat wellicht een verrassing was voor velen was de aankondiging van Blizzard, waarin ze aangaven dat Starcraft Remastered en Starcraft 2 naar de PC Game Pass en Game Pass Ultimate komen. Sinds Microsoft de portemonnee heeft getrokken voor de gaming gigant Activision-Blizzard zien we steeds meer games uit hun portfolio hun weg vinden naar de abonnementsdienst van Microsoft. Diablo IV en Call of Duty gingen de titanen onder de RTS games al voor, maar binnenkort kan je ook deze twee klassiekers spelen zonder extra kosten. De games worden toegevoegd op 5 november 2024.

Een andere titel van Blizzard, Overwatch 2, kreeg ook een nieuwe trailer. Dit vanwege de aankomende crossover met de populaire anime-serie My Hero Academia. Populaire personages, zoals Deku en Allmight, komen als skin naar de heroshooter van Blizzard die het levenslicht zag in 2022.

Games van Square-Enix waren ook van de partij. Sarah Bond kondigde aan dat Trials of Mana, Legend of Mana en de Final Fantasy Pixel Remaster games vanaf vandaag beschikbaar zijn op de Xbox.

Er was ook ruimte voor de aankondiging van een nieuwe game: Threads of Time. Deze door Chrono Trigger geïnspireerde 2,5D RPG wordt ontwikkeld door het Canadese Riyo Games. De trailer toont schitterende pixel art die erg doet denken aan de recente game Sea of Stars, welke ook is geïnspireerd door Chrono Trigger en ook is ontwikkeld door een Canadese studio.

 

Nog een nieuwe aankondiging is Tanuki: Pon's Summer. In deze game stap je in de schoenen van een postbezorgende tanuki (Japanse wasbeer) op een BMX. Tanuki: Pon's Summer biedt een mix aan familievriendelijke activiteiten en zit vol koddige figuren om van te houden. De game is in ontwikkeling voor Xbox One, Xbox Series X|S en PC.

We Love Katamari: Reroll+ Royal Reverie is vanaf vandaag beschikbaar op Game Pass. In deze remaster van de meest geliefde game in de Katamari Damacy reeks is een nieuwe verhaallijn toegevoegd en ook de mogelijkheid om rond te rollen als de King of the Cosmos.

Metaphor: ReFantazio, een nieuwe RPG van de creatieve mensen achter Persona 3, 4 en 5, heeft een demo gekregen. Deze is vanaf vandaag te spelen en de geboekte progressie wordt overgezet naar de volledige game die vanaf 11 oktober beschikbaar is.

Een primeur voor Xbox is de komst van Atelier Yumia: The Alchemist of Memories & the Envisioned Land. Dit is de eerste game van de Atelier-serie die zijn weg vindt naar de Xbox consoles. De game komt uit op 21 maart 2025 voor Xbox One en Xbox Series X|S.

Bleach: Rebirth of Souls verschijnt begin 2025 ook op de Xbox Series X|S. Dit werd aangekondigd middels een trailer waarin Ichigo Kurosaki het opneemt tegen Ulquiorra Schiffer. Fans kunnen het nieuws over de game volgen via het officiële Bleach account op X.

OP 24 januari 2025 kunnen eigenaren van een Xbox Series console aan de slag met Synduality: Echo of Ada. In deze PvPvE game moeten jij en jouw AI partner overleven in een groffe wereld waar hard wordt gestreden om resources. In de trailer werd de release datum uit de doeken gedaan evenals een aankondiging voor verschillende versies van de game. Als je de Premium of Deluxe editie pre-ordered krijg je zeven dagen eerder toegang.

Suikoden 1 & 2 HD Remaster komt ook naar de Xbox consoles. Vanaf 6 maart 2025 kunnen we aan de slag met deze populaire Konami RPG franchise. De remaster brengt verbeterde visuals, overzichtelijkere menu's en opnieuw getekende HD achtergronden met zich mee.

All You Need is Help is ook vanaf vandaag beschikbaar op Game Pass. De puzzelgame is volledig te spelen met vrienden en ondersteunt croosplay tussen PC, Xbox One en Xbox Series X|S.

Slitterhead liet ook van zich horen met de onthulling van een releasedatum: 8 november 2024. De game komt uit op de Xbox Series X|S en is vanaf vandaag te pre-orderen.

Een aantal reeds uitgebrachte games kregen ook nog wat liefde. Zo is er een nieuwe uitbreiding aangekondigd voor Age of Mythology: Retold. In deze uitbreiding, Immortal Pillars genaamd, zijn er twaalf nieuwe goden om onder te dienen die allen afkomstig zijn uit het Chinese pantheon van goden.

Fallout 76 krijgt huisdieren! Eind 2024, wat we langzaam naderen, moet de nieuwe update uitkomen die allerlei fluffige vrienden toevoegd aan jouw stukje wasteland.

En dat waren de aankondigingen tijdens de 45 minuten durende show. Je kan de hele show hieronder terugkijken. Laat vooral weten wat je van de show vond.

Reacties

Login of registreer om te reageren.