Craig Duncan wordt het nieuwe hoofd Xbox Game Studios

Dorian de la Fosse | dinsdag 15 Okt 2024, 9:32

Exit Alan Hartman

Alan Hartman eruit en Craig Duncan erin. Dit is geen slechte pubergrap maar een heuze wisseling van de wacht bij Xbox Game Studios. Duncan is geen onbekende; ruim veertien jaar stond hij aan het hoofd van Rare en nu heeft hij dus promotie gemaakt. Dat betekent uiteraard ook dat hij nu verantwoording aflegt aan niemand minder dan Matt Booty, President of Game Content en Studios.

Booty is vol lof over het nieuwe hoofd: “Alan begon in 1988 als ZZP'er bij Microsoft in de CD-ROM-groep in wording en heeft in zijn tijd hier aan verschillende projecten gewerkt, van Age of Empires tot Brute Force als studiohoofd van Digital Anvil en de oprichting van Turn 10.. In de loop der jaren hebben Alan, Turn 10 en Playground Games 13 Forza Motorsport- en Forza Horizon-games afgeleverd, waarmee ze Forza hebben uitgebouwd tot een van de beste racefranchises ter wereld. Ze pushten regelmatig de mogelijkheden van onze hardware. Zijn werk om de toegankelijkheid van games te verbeteren is een benchmark voor de industrie en onder zijn leiding heeft Xbox Game Studios dit jaar meerdere veelgeprezen titels uitgebracht en de weg vrijgemaakt voor langverwachte games als Avowed, South of Midnight, Fable en nog veel meer.”

Craig is nu dus verantwoordelijk voor het aansturen en ondersteunen van de studios om er voor te zorgen dat ze hoogwaardige content afleveren.

Reacties

Login of registreer om te reageren.