Jeroen Post | donderdag 17 Okt 2024, 20:37

Er was weer een nieuwe Partner Preview waar het een en ander aan nieuws uit is gekomen!

Vanavond om 19.00 begon de Xbox Partner Preview 2024, waarin een aantal derde partijen een aantal games hebben getoond. Wij maakten hiervan een samenvatting!

De uitzending, die alles bij elkaar nog geen half uur duurde, begon met een trailer van de aankomende Lake House-dlc voor Alan Wake II. Deze game van Remedy gooide hogen ogen toen die enige tijd geleden uitkwam, en door fans wordt al reikhalzend uitgekeken naar nog meer gameplay. Deze dlc zal volgende week al verschijnen!

 

Cronos The New Dawn is een geheel nieuwe game van Bloober, het team achter Layers of Fear en de onlangs uitgekomen remake van Silent Hill 2. In deze game is de wereld half vergaan en is er alleen nog maar een soort woestenij over, waarin jij via allerlei scheuren in de tijd op verschillende plekken terechtkomt. Bloober houdt zijn reputatie als horrorkoning vooralsnog hoog!

 

Blindfire is de volgende titel op het menu. Deze game komt van Double Eleven, die recent nog verantwoordelijk was voor Grounded en de port van Red Dead Redemption. Het is een first-persoon arena shooter waarin je niet veel kan zien, en waardoor je dus goed op je zintuigen moet vertrouwen. De game is nu al speelbaar in Early Access.

Yakuza, ik bedoel, Like A Dragon komt ook weer naar je Xbox! Like A Dragon Pirate Yakuza In Hawaï werd enige tijd geleden al aangekondigd, en tijdens de Partner Preview was er een verse trailer te zien. Het is een spin-off van de Like A Dragon-franchise, en vindt plaats na de gebeurtenissen van Infinite Wealth. Je speelt als Goro Majima die vier verschillende gebeiden zal moeten verkennen, waarin piraterij dus centraal staat. In Februari van volgend jaar moet de game uitkomen.

Mouse: P.I. For Hire is een first-person shooter die je nog het beste kan zien als een kruising tussen Cuphead en een klassieke shooter, qua stijl. Ontwikkelaar Fumi Games is een vrij nieuwe onafhankelijke studio. Als je de stijl van Cuphead heel leuk vond, maar je de platformactie te heftig vondt, dan is Mouse wellicht een betere optie. De game moet volgend jaar uitkomen voor je Xbox!

Subnautica komt terug! Deze onderwater actiegame krijgt een vervolg met, hoe kan het ook anders, Subnautica 2. Hoe kan het ook anders, hoor ik je denken? Ja, er is nog een game, Below Zero. Deze wordt alleen als een spin-off beschouwd, waardoor deze vandaag aangekondigde game eigenlijk het eerste echte vervolg is. Je kan verder genieten van avonturen in de diepe zee "ergens in 2025".

Animal Well is vanaf NU verkrijgbaar voor je Xbox. Het is een pixel-art platformspel in de stijl van bijvoorbeeld Celeste of Super Meat Boy. Animal Well is de eerste titel van developer Shared Memory en uitgever Bigmode. De game kwam al eerder uit voor andere systemen maar is vanaf nu de koop in de Microsoft Store.

De volgende titel in de Partner Preview is Edens Zero, van Konami. Edens Zero is een game ook vandaag pas aangekondigd is, en is een actie-rpg van een franchise die je wellicht kan kennen als je graag manga leest of anime kijkt. De manga is al afgelopen en duurde 33 delen, en er zijn ook vijftig afleveringen van de animatieserie. Deze game moet volgend jaar uitkomen!

Eternal Strands is een game van ontwikkelaar Yellow Brick Games. De game is nog het beste te vergelijken met een game als Prince of Persia, maar dan met nog meer over-the-top actie. Deze fast-paced actiegame werd al eerder aangekondigd, maar tijdens de Partner Preview werd een gloednieuwe trailer getoond. 

Uiteraard zijn er nog meer aankondigingen en trailers, maar om het overzicht misschien nog enigszins te bewaren stoppen we die netjes in een vervolgartikel. Deze kun je hier lezen!

Reacties

Login of registreer om te reageren.